Topul atracțiilor din Bolivia

Stațiuni luxoase pe malul lacului Titicaca, ținuturi saline la Uyuni, principalele atracții din Bolivia îți oferă o experiență de călătorie memorabilă.

Salar de Uyuni. Fără îndoială cea mai cunoscută atracție din Bolivia, Salar de Uyuni oferă unul din cele mai extraordinare peisaje din America de Sud. În realitate, Salar de Uyuni este un fost lac sărat care se poate explora cu ajutorul unui 4X4. Contrastul dintre albastrul cerului și albul lacului permite obținerea unor poze uimitoare. Peisajul este cu adevărat spectaculos după ploaie.

Potosi. Situat la o altitudine de 4000 de metri, acest oraș este cunoscut pentru minele de argint din muntele Cerro Rico care au contribuit la prosperitatea orașului încă din anul 1545. Orașul poate fi vizitat putându-se observa condițiile dificile în care lucrau minerii pe vremuri. Trebuie neapărat să vizitezi și mănăstirea Santa Teresa.

La Paz. Situat într-un canion la o altitudine de peste 3500 de metri, La Paz este cea mai înaltă capitală din lume și punctul de plecare pentru numeroase excursii. Trebuie să vizitezi neapărat piața Hechiceria și curiozitățile sale și valea Lunii. Muntele Chacaltaya (5395 metri) și lacul Titicaca se află în apropiere.

Valea Lunii. Valea Lunii, situată la aproximativ 10 kilometri distanță de centrul orașului La Paz reprezintă un ansamblu de formațiuni stâncoase stranii compuse din argilă și care s-au format datorită unei eroziuni provocate de vânt și de ploile puternice. Ceea ce a rămas este un peisaj ireal în culori uimitoare în funcție de mineralele conținute.

Ruinele Tiwanaku. Tiwanaku se situează la o oră și jumătate distanță de La Paz: este o fostă cetate construită de o civilizație preincașă între anii 1600-1200 î.Ch. Locul a fost deteriorat de incașii și de spaniolii aflați în căutare de aur și de argint. Încă se mai pot vedea templele și structurile monolitice suprinzătoare.

Sucre. Supranumit orașul alb, Sucre este considerat unul din cele mai frumoase orașe din Bolivia datorită edificiilor din centrul său istoric care asimilează arhitectura colonială spaniolă și tradițiile locale. Sucre este înscris în patrimoniul Unesco.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?