Superalimentele – cum poți rămâne în formă în această iarnă?

Atunci când vine vorba despre a rămâne în formă, există mai multe tabere. Unii vor să se menţină în formă cu ajutorul suplimentelor alimentare pentru a-şi face plinul de vitamine sau de oligoelemente. Alţii preferă cele mai naturale soluţii şi introduc la ei în alimentaţie superalimentele numite uneori şi alimente medicamente. Aici intră seminţele de chia, fructele goji… iată mai multe cuvinte despre aceste produse minunate.

Suplimentele alimentare. Sau cum poţi să iei fără prea multe eforturi cea mai bună doză de vitamine, de oligoelemente sau de magneziu. Deci dacă te simţi lipsit se energie o cură cu vitamine şi minerale este cea mai bună idee. Dacă eşti stresat sau ai probleme cu somnul, magneziul este un aliat de preţ.

Alimentele care au grijă de sistemul tău imunitar. Ciupercile shiitake conţin lentiană, un activ foarte folosit în medicina japoneză sau chinezească. Este cel mai bun activ pentru a se întări sistemul imunitar la bolnavilor.

O altă alternativă- vitamina A care se poate regăsi în măruntaie şi care poate stimula producţia de globule albe şi de anticorpi. Iar pentru cea mai bună doză de vitamina D care fixează calciul şi care are grijă de anumite gene, consumă cât mai mult peşte.

Cum rămâne însă cu superalimentele? Preferata americanilor, varza kale este cea mai bogată în vitaminele C şi calciu. Dar dacă vrei să îţi faci plinul de acizi graşi omega 3, trebuie să ştii că seminţele de chia conţin mai multe chiar decât peştii. Iar fructele goji sunt cea mai bună sursă de antioxidanţi şi sunt foarte interesante din punct de vedere nutriţional.

Concluzia- da, superalimentele te pot menţine în formă, dar nu trebuie să te aştepţi la miracole. Trebuie să mănânci cât mai sănătos şi să apelezi şi la unele suplimente alimentare.

Un comentariu la „Superalimentele – cum poți rămâne în formă în această iarnă?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?