Star Wars: The Last Jedi – povestea continuă și în 2018

„Star Wars: The Last Jedi” este cel mai nou film din seria Star Wars, lansat pe 15 decembrie 2017. Lansarea sa a fost un real mister, iar filmul reprezinta continuarea faimoasei serii realizate de George Lucas cu 40 de ani in urma. Actiunea vine in complentarea filmului „Star Wars: Trezirea Fortei” din 2015.

Aparitia noului film „Star Wars” a fost indelung asteptata de fani si, imediat ce a aparut, a inregistrat zeci de mii de vizualizari in timp record la cinematografe sau pe canalele de streaming cu filme online.

Distributia este ca de obicei una de exceptie, specifica seriilor „Star Wars”. Daisy Ridley, Mark Hamil, Carrie Fisher, Oscar Isaac, Laura Dern si alti actori cunoscuti, pun din nou in scena cu aceeasi maiestrie, personajele indragite din „Razboiul Stelelor”.

Actiunea continua povestea din „The Force Awakens”, in care apar personaje noi printre cele vechi devenite legenda. First Order sunt pe urmele a ce a mai ramas din Resistance si filmul 123Movies mentine tensiunea constanta in ceea ce priveste soarta personajelor. Leia Organa este cea care conduce, iar Poe Dameron, pilotul, are mult mai multe sarcini si decizii de luat. Povestea lui Rey continua de unde a ramas, desi va lua o intorsatura interesanta.

Rey il intalneste pe Luke Skywalker, foarte cinic si transformat in episoadele anterioare. Scenariul excelent va explora aici o noua viziune in ceea ce priveste Forta, care va veni din cuvintele lui Luxe. Este cea mai complexa si naturala aplicatie a Fortei. Povestea este presarata cu surprize mai ales pentru fanii cu anumite asteptari. Intreg filmul arate ca oamenii ar trebui sa renunte la teorie si sa vada filmele fara idei preconcepute.

Imaginea si efectele sunt cele mai bune de pana acum. Cadre foarte largi de lupta spatiala, cadrele pentru lupta cu sabii laser, actiunea centrata, astfel incat sa nu oboseasca ochii, si toata tensiunea, dovedesc ca Rian Johnson a facut o treaba impecabila cu acest film.

In ceea ce priveste designul, noile planete arata perfect. Planeta Cazino este plina de efecte si da semne ca intreaga serie evolueaza frumos. Crait este ultima planeta, acoperita de sare si cu un strat rosu la baza – aceasta conteaza foarte mult intr-un anumit moment al acestei povesti. Fiecare locatie are o fauna speciala si o vegetatie inedita, ceea ce a atras admiratia publicului.

Muzica este superioara celei din filmul anterior si combina piese clasice pentru Star Wors cu parti noi, iar coloana sonora se aude exact in momentele cheie, alternand cu momente de liniste foarte bine plasate.

„Star Wars: The Last Jedi” a atras admiratia fanilor trilogiei originale care au perceput totul personal si subiectiv fata de cei care abia acum iau contact pentru prima data cu Star Wars. Atat criticii cat si fanii au inteles presiunea pusa pe intreaga echipa in momentul pierderii actritei Carrie Fisher. In ciuda acestei probleme, filmul a reusit cu succes sa multumeasca fanii noi, dar si pe cei care traiesc in acest univers inca din 1977, cand „Star Wars” a fost lansat pentru prima data.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *