Sony Xperia – un smartphone 21:9 cu ecranul perforat așteptat la MWC 2020

La fel ca si Samsung, Huawei si Motorola, Sony pregateste la randul sau un smartphone cu ecranul perforat pentru anul care vine. In orice caz, asta reiese dintr-un brevet depus de catre constructorul japonez. La Sony, anul 2019 a fost marcat de sosirea unui nou format de smartphone-uri. Gata cu 16 :9 sau 18 :9, constructorul japonez a trecut direct la ecranele 21 :9.

Aceasta cale imprumutata odata cu Sony Xperia 1, 10, 10 Plus si 5 ar trebui sa se pastreze si in anul care vine daca este sa dam crezare informatiilor obtinute de catre LestGo Digital. Site-ul irlandez a descoperit un brevet depus in martie 2019 de catre Sony in Japonia si publicat pe data de 19 decembrie pe baza unor date ale institutului mondial de proprietate intelectuala.

Putem descoperi un smartphone care – spre deosebire de smartphone-urile precedente lansate de Sony – nu dispune de o margine lata in partea superioara pentru a integra modulul foto si diferitii senzori de proximitate si luminozitate. In partea superioara, marginea aproape a disparut. Este atat de fina incat nu poate gazdui un aparat foto.

Faptul ca icoanele sunt aliniate la stanga si la dreapta barei de navigare determina site-ul irlandez care a publicat principalele informatii despre Xperia sa concluzioneze ca Sony Xperia 2020 va beneficia de un ecran perforat in centru, la fel ca Samsung Galaxy Note 10 spre exemplu. Daca LetsGoDigital evoca posibilitatea ca acest smartphone sa profite de o camera pop-up, la fel ca Oppo Reno 2 spre exemplu, aceasta posibilitate este respinsa imediat : rezistenta la apa este unul din principalele argumente evocate de Sony de mai multi ani deja. Drept urmare, pare imposibil ca Sony sa aleaga un aparat foto retractabil, acest lucru nu ar face decat sa suprime etanseitatea.

Aici este vorba doar despre un brevet si ramane de vazut daca proiectul se va materializa sau nu. Numeroase breveturi sunt depuse doar in scopul de a proteja o tehnologie si nimic nu indica ca aceste breveturi vor fi puse in aplicare pe un smartphone produs comercial.

Vom afla cu siguranta daca acest brevet se va materializa pe noua generatie de smartphone-uri Sony Xperia in timpul Mobile Word Congress care se va organiza la Barcelona la sfarsitul lunii februarie. In mod traditional, constructorul dezvaluie in timpul acestui eveniment smartphone-uri noi din gama premium.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *