Serialul A Suitable Boy naște polemici în India

Anumite personalitati indiene au considerat o scena din serial drept degradanta pentru religia hindusa.

Dupa scandalul creat in jurul serialului Cuties, gigantul streamingului trebuie sa faca fata unei noi polemici in acest an. De data aceasta, este vorba despre serialul englezesc A Suitable Boy difuzat de peste o luna pe platforma.

O adaptare a romanului lui Vikram Seth, serialul lui Mira Nair, realizat pentru BBC, revine asupra vietii de zi cu zi a unei tinere de origine indiana din anii 1950. Tanara Lata, Tanya Manktala, vrea sa scape de un mariaj fortat si trebuie sa aleaga intre trei pretendenti.

Dar, conform Deadline, acest serial naste polemici in India, in randul populatiei. Asta din cauza unei scene unde eroina de religie hindusa il saruta pe unul din pretendentii sai, care este musulman, in apropiere de un templu.

Gaurav Tiwari, un conducator al partidului politic Bharatiya Janata, dreapta nationalista hindusa a depus plangere contra platformei. Acesta afirma ca aceasta scena favorizeaza teoria complotista love jihad, conform careia musulmanii sunt cei care le seduc pe femeile hinduse pentru a le converti la islam.

Tot conform Deadline, se pare ca alte personalitati ale tarii ameninta ca vor da in judecata gigantul de streaming. Narottam Mishra, un ministru de la Cabinetul de stat al lui Maddhya Pradesh, si-a exprimat nelinistea. Acesta a declarat ca exista unele scene care au ranit sentimentele unei religii mai speciale. A cerut de asemenea politiei sa testeze acest continut controversat pentru a se determina ce actiune se poate deschide in istanta contra producatorilor si realizatorilor de film care au atentat la anumite sentimente religioase.

Cateva postari #BoycottNetflix au aparut si ele pe Twitter. Netflix inca nu s-a eprimat cu privire la acest subiect.

Difuzate in vara anului 2020 pe BBC, cele sase episoade ale serialului sunt disponibile din octombrie pe Netflix in lumea intreaga.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *