Sângerarea gingiilor – o problemă ce nu trebuie evitată

Vizitele in cabinetul medicului stomatolog sunt din ce in ce mai rare datorita unei lipse de informare a pacientilor. Acestia ajung in ultima instanta la medic atunci cand nu mai exista posibilitatea salvarii dintelui si se impune extractia.

Din punct de vedere estetic, dantura are de suferit, iar costurile pentru infrumusetarea zonei vor fi unele destul de ridicate pentru buzunarul oamenilor de rand.

Una dintre cele mai des intalnite probleme este sangerarea gingivala si se refera la sangele care apare in cavitatea bucala in urma periajului dentar. Placa bacteriana care se aduna in jurul dintilor este vinovata de aparitia acestor sangerari motiv pentru care efectuarea unui detartraj este mai mult decat necesara.

Inflamatia gingiilor poate cauza reale probleme in timp si poate duce inclusiv la pierderea dintilor. Este nevoie de o igienizare cat mai corecta a cavitatii bucale si de un periaj exemplar pentru ca aceste sangerari sa dispara cat mai repede.

De asemenea, medicul stomatolog poate recomanda folosirea unei paste speciale de dinti in combinatie cu apa de gura. Nu este exclus nici un tratament medicamentos in cazul in care problema persista o perioada indelungata de timp.

Este important de precizat ca femeile insarcinate se vor confrunta cu o astfel de problema datorita cresterii volumului de sange din organism. Toate aceste schimbari au loc doar pe parcursul sarcinii fara sa existe consecinte directe pentru perioada de dupa nastere.

Cu toate acestea, medicul dentist este cel mai potrivit sa stabileasca un plan de actiune pentru perioada celor 9 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *