Samsung anunță Galaxy A51 și A71, terminale echipate cu 5 camere foto

Anuntate in Asia, noile Galaxy A51 si A71 promit poze excelente cu numai putin de 5 camere foto fiecare. Lansarea europeana nu a fost inca confirmata.

Constructorul coreean Samsung tocmai a anuntat doua noi telefoane din oferta sa de gama mid range, Galaxy A51 si A71. Aparate care nu beneficiaza de 5G si nu propun un salt tehnologic – acesta este de altfel rolul gamei Galaxy S, telefone noi din gama urmeaza sa fie anuntate in februarie – insa care au caracteristici cel putin interesante.

Ambele telefoane vor beneficia de cinci camere foto, patru in partea dorsala si una in partea din fata. Printre aceste cinci module, singurul care iese in evidenta si care diferentiaza A51 de A71 este modulul principal. Pentru Galaxy A51 avem dreptul la un modul unghi larg echipat cu un senzor de 48mpx, Galaxy A71 profitand de un modul mai bine definit, de 64mpx si mai luminos. De notat este ca acesti doi senzori CMOS sunt niste modele din gama mid range al carui numar mare de pixeli este dedicat sa amelioreze calitatea imaginii.

Celelalte patru module sunt aceleasi la ambele terminale – un modul ultra unghi larg de 12 mpx, un modul macro de 5mpx si un senzor de profunzime de 5mpx precum si o camera frontala de 32 mpx. Cele doua terminale sunt dotate cu aceiasi tehnologie a ecranului – Super AMOLED Infinity-O Display – insa A51 are un ecran de 6,5 inchi in timp ce A71 profita de o diagonala putin mai mare, de 6,7 inchi. Galaxy A51 nu este atat de echipat ca A71, capacitatea RAM oscileaza intre 4 si 6 GB RAM (6 sau 8GB RAM pentru Galaxy A71) si capacitatea de stocare este de 64 sau 128 GB (128 GB pentru toate variantele de A71). In ceea ce priveste procesorul, Galaxy A51 va beneficia de un Exynos 9611 insa cel de pe A71 nu este inca cunoscut.

O alta diferenta notabila intre cele doua telefoane este bateria. Galaxy A51 profita de un model de 4000 mAh cu un sistem de incarcare rapida 15W in timp ce fratele sau mai mare are o baterie de 4500 mAh cu o incarcare rapida 25 W.

Inca nu se stie cand vor aparea cele doua modele in Europa, insa cu siguranta vom afla mai multe odata cu CES din Las Vegas la inceputul lunii ianuarie 2020, salon in care Samsung a oficializat terminale precum Galaxy A8 in 2018.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?