Review Sony Xperia 5 – o talie de viespe

Sony se pare ca si-a recastigat orgoliul odata cu acest Xperia 5. Un fel de Xperia 1 imbunatatit, Xperia 5 propune o multime de elemente frumoase intr-un format pe care Sony nu pare dispus sa il abandoneze, 21 :9.

Sony Xperia 1 ne impresionase cu formatul sau atipic si performantele sale premium insa, in ceea ce priveste domeniul foto si o autonomie nu tocmai impresionanta, era clasat in categoria « concepts phone ». Acest Xperia 5 a mostenit formatul special al predecesorilor sai, 21:5. Dar, in cazul sau, marginile sunt putin mai reduse. Talia sa de viespe nu ne permite sa il incadram in categoria « compacte ». Cu un pret afisat de 799 de euro se alatura unor nume grele precum OnePlus 7T Pro sau Galaxy Note 10.

In ceea ce priveste finisajele, putem afirma ca ne aflam in prezenta unui aparat premium. Sony a decis sa lase senzorul de amprente digitale pe lateral. De notat este prezenta unei certificari IP68. Sunetul livrat de difuzoare este unul foarte bun.

Ecranul lui Xperia 5, tehnologia OLED cu o dimensiune de 6,1 inchi si o rezolutie 2520X1080 pixeli nu este chiar atat de impresionant. Formatul sau 21:9 este adaptat pentru cinema. La fel ca in cazul lui Xperia 1 va trebui sa mergem la setari pentru a activa modul Creator pentru a beneficia de tonuri mai calde. Ecranul ofera contraste frumoase si putine reflexii.

In ceea ce priveste domeniul foto, putem afirma ca se descurca mai bine decat Xperia 1…cu aceleasi obiective. Poate conta pe trei obiective foto, un unghi larg, un unghi ultra larg si un zoom x2. Datorita software-ului rezultatele sunt mai bune decat in cazul lui Xperia 1.

Autonomia aparatului nu reprezinta o problema in sine insa putem spune ca se putea si mai bine. Cu o baterie mica, de 3140 mAh, Xperia 5 beneficiaza de o autonomie de aproape 2 zile cu conditia sa nu il soliciti prea tare. Filmand in 4K si jucandu-te toata ziua nu are cum sa tina 2 zile. Xperia 5 este compatibil cu incarcarea rapida 18W.

Fanii Sony care au trecut la concurenta in ultima perioada se pot bucura, Xperia 5 revine in forta pentru a-i reda constructorului orgoliul pierdut. Un ecran frumos, performante frumoase si o autonomie destul de buna. Va seduce utilizatorii care isi doresc un aparat utilizabil cu o mana fara sa se sacrifice prea tare marimea ecranului.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?