Noi am avut copilării diferite

Ieri am avut un moment de nostalgie şi am fost să dau o tură de vreo jumătate de oră printr-un parc amplasat nu foarte departe de locul unde locuiesc şi am avut parte de o surpriză destul de neplăcută şi-anume faptul că într-un parc atât de mare şi într-o zi aşa de frumoasă nu erau decât 2-3 mămici cu copiii lor

M-am întristat, sincer. Pe vremea când eram eu copil acel parc şi nu numai era arhi-plin, mai-mai că stăteam la coadă pentru a mă da câteva minute în leagăn, nu ca acum când e gol goluţ parcul.

Am ajuns, în urma plimbării prin parc, la o concluzie foarte tristă. Copiii din ziua de azi nu mai se joacă afară, nu mai ştiu care sunt jocurile copilăriei (leapşa, ascunselea, şi aşa mai departe) ci preferă, cel mai probabil, să stea în casă jucându-se jocuri video pe diferite device-uri cum ar fi telefonul (căci cel mai mulţi au aşa ceva încă de la 5 ani), tableta, laptop-ul sau calculatorul.

Îmi pare rău de ceea ce se întâmplă. Sunt de acord cu faptul că generaţiile s-au schimbat, timpul a trecut, lucrurile nu mai sunt la fel şi alte chestii de genul însă teoretic ar fii trebuit să avansăm, să progresăm, când, de fapt, la noi s-a întâmplat exact contrariul şi-anume am regresat însă nu chiar în toate privinţele.

Într-adevăr, tehnologia a evoluat, multe au evoluat, însă pe partea de oameni, de caractere, lucrurile nu stau aşa cum ar trebuii ţinând cont de ceea ce se întâmplă şi ceea ce vedem în jurul nostru în ziua de azi.

Voi ce părere aveţi cu privire la evoluţia omenirii, la comportamentul copiilor şi al oamenilor din ziua de azi? Vi se pare că e normal ca tabletele şi telefoanele să fie utilizate încă de la caţiva ani de către copii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *