Energy balls, cea mai sănătoasă tendință a toamnei

Ce ai zice ca în această toamnă să te delectezi cu cele mai gurmande şi mai savuroase biluţe, dulci dar foarte sănătoase şi pline de energie în acelaşi timp? Biluţele de cereale şi de fructe uscate sunt perfecte pentru o pauză gurmandă şi sănătoasă.

Deci faimoasele deja energy balls, pe bază de fructe uscate, fulgi de ovăz şi fructe uscate sunt cea mai bună alegere în cazul în care vrei să iei o gustare sau să te delectezi după sport. Sunt cele care te vor delecta şi te vor energiza imediat. Sunt cele care se pot prepara în mii şi mii de variante, cu cacao, cu ceai matcha, quinoa, seminţe de chia, miere sau sirop de agave.

Biluţele energetice sunt cele care conţin zahăr şi materii grase, dar de origine vegetală. Sunt deci pline de proteine, de vitamine şi de minerale şi reprezintă cea mai delicioasă gustare raw cu putinţă. Le poţi ronţăi la micul dejun pentru a-ţi face plinul de energie de-a lungul întregii zile, după-amiaza în cazul în care simţi că oboseala îşi face simţită prezenţa sau după o şedinţă de sport pentru a-ţi regăsi tonusul. Dar nu trebuie să exagerezi deoarece fructele uscate sau oleaginoase conţin un nivel destul de ridicat de calorii.

Pentru a prepara aceste energy balls este de ajuns dacă vei amesteca toate ingredientele în mixer sau blender, dacă vei forma amestecul de ingrediente sub formă de biluţe şi dacă le vei lăsa puţin la rece.

Iată câteva idei de reţete pentru a profita din plin de toate beneficiile lor:
– energy balls cu merişoare, nuci de caju, cu migdale, curmale, sare şi extract de vanilie.
– energy balls cu nuci de caju, curmale, ulei de cocos, ceai matcha şi nucă de cocos răzuită.
– energy balls cu seminţe de chia, curmale, nuci de caju, uleiu de cocos, scorţişoară, sirop de arţar şi quinoa.
– energy balls cu migdale, unt de cânepă, curmale, sare, ulei de cânepă şi spirulină.
– energy balls cu fistic, migdale arahide, curmale, sare şi seminţe de susan.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?