De ce promovează toată lumea non-valorile

Sunt destul de activ pe Facebook și alte rețele/canale de socializare și cred că nu e zi în care să nu văd cel puțin câțiva oameni care se plâng de faptul că la radio se dau doar melodii comerciale și fără mesaj, că la televizor se face reclamă doar la non-valori precum maneliști și alte specimene de oameni, că lucrurile care nu-s de calitate devin virale iar autorii se bucură de expunere și bani iar exemplele pot continua.

Răspunsul e pe cât de simplu pe atât de complicat. Ideea e că asta prinde la public cel mai bine. De ce credeți că face Capatos în fiecare seară atâta audiență cu toate pițipoancele? De ce credeți că sunt atât de ascultate radiouri cu piese comerciale fără pic de mesaj sau emoție transmisă? De ce credeți că toți maneliștii sunt plini de bani?

Pentru că oamenilor asta le place să vadă, pe asta dau bani. Plătesc lunar zeci de lei la abonamentul tv pentru a se uita în fiecare seară la scandaluri între țigani. Dau sute de lei pe haine și accesorii pe care le-au văzut la ”idolii” lor de la tv și nu țin cont că treburile alea ori sunt praf, ori nu o să-i ajute pe ei la nimic.

Eu personal am renunțat la abonamentul tv și am păstrat plasma doar pentru a mă mai juca din când în când pe consolă cu amicii. Erau doar vreo 2 posturi tv care-mi plăceau și la care mă uitam când aveam timp dar am ajuns la concluzia că nu merită banii pe care-i plăteam lunar așa că atunci când vreau să văd ceva ce se difuza acolo le caut pe net, fiind destul de ușor de găsit.

Care e părerea voastră în legătură cu subiectul ăsta? De ce credeți că se promovează atât de mult non-valorile (asta dacă aveți o părere diferită de a mea) ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *