De ce îmi place să fac curățenie ocazional

De mic, din fericire, am crescut într-o familie perfect normală în care eu nu făceam mai nimic altceva decât să-mi pierd timpul și să mă relaxez ca orice alt copil (până la o anumită vârstă), așadar nu prea am avut treabă mai deloc cu treburile casei, curățenia, gătitul, spălatul și restul activităților care au loc în fiecare casă, fiind de altfel esențiale pentru orice persoană sau familie.

La un moment dat însă a sosit momentul să nu mai am posibilitatea de a avea aproape de mine mereu o persoană care să facă toată treaba în locul meu, să spele, să calce, să facă curățenie, să gătească iar eu doar să îmi văd de ale mele sau să mă relaxez, ci a trebuit să fac singur multe activități de care n-aveam habar.

Cu toate lucrurile m-am adaptat destul de repede aș putea spune, fiind o fire care învață destul de repede lucruri noi și mai ales în cazurile în care e vorba de ceva esențial, obligatoriu. Practic, sunt de părere că aș putea face aproape orice lucru dacă mie mi se pare că e foarte important pentru mine sau chiar pentru o persoană apropiată.

Singurul lucru care nu mi-a plăcut niciodată a fost să fac curat în casă. După ceva timp, după ce m-am mutat singur, am observat că încep să se adune mizerii pe jos, praf pe mobilă, în șifonier era vraiște așa că a trebuit să iau atitudine și să-mi rezerv o zi dedicată curățeniei. Dar o curățenie generală, nu glumă.

Am trecut pe la un super-market înainte, mi-am cumpărat tot ce-mi trebuie, am făcut curățenia în câteva ore și cea mai mare supriză și satisfacție am avut-o la final văzând cât de bine mă simt acum că totul e curat și aranjat. Cei care n-ați avut treabă cu activitățile astea până la o anumită vârstă și deodată v-ați văzut obligați să faceți asta probabil știți despre ce satisfacție vorbesc. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *