Curcuma, aliatul toamnei tale

Nu, celebrul curcuma, nu se foloseşte doar pentru a parfuma felurile de mâncare exotice. Ingredientul vedetă din deliciosul curry are o mulţime de beneficii, majoritatea datorate marii sale puteri antioxidante.

Descoperă citind acest articol cum se poate folosi această mirodenie care poate sublima şi colora orice tip de preparat.

Curcuma este un condiment antioxidant. Iar datorită faimoasei curcumine pe care o conţine, te ajută să combaţi radicalii liberi, ajută la prevenirea unor boli şi poate încetini procesul de îmbătrânire. Este considerat de unii specialişti chiar un condiment anti-cancer.

Dar asta nu este totul. Curcuma ajută la digestie, favorizând producţia bilei. Este deci recomandat în cazul în care se consumă mese mult prea grase. Se poate consuma sub formă de decoct imediat după ce s-a luat masa.

Curcuma are şi virtuţi anti-inflamatorii. Este deci de mare ajutor pentru a trata durerile articulare sau inflamatorii. Se poate consuma de către sportivi care îl pot folosi pentru a se recupera după un efort. Şi mai poate stimula foarte bine sistemul imunitar. Deci datorită puterii sale detox şi anti-inflamatorii este cea mai bună idee pentru a ataca aşa cum trebuie toamna.

Cum se poate consuma curcuma? Sub forma sa proaspătă, curcuma se poate folosi în infuzii sau pentru a prepara faimosul deja golden latte. Este băutura momentului pe bază de curcuma, de lapte vegetal, miere, scorţişoară şi piper. Îl poţi lăsa la infuzat timp de 30 de minute cu apă şi ghimbir. Este ideal în sucurile smoothie şi sucurile proaspete. Curcuma merge de minune şi cu preparatele care au un gust dulce-acrişor sau cele mai exotice.

Sub formă de pudră se poate folosi în sosurile curry, în supe sau în preparatele pe bază de lapte de cocos. Iar curcuma amestecat cu ghimbir dă un aliat de preţ atunci când vine vorba despre sistemul imunitar.

Un comentariu la „Curcuma, aliatul toamnei tale

Faci un comentariu sau dai un răspuns?