Black Narcissus, un serial cu Gemma Arterton

Din 5 martie, serialul Black Narcissus este disponibil si pe Disney +. Este vorba despre un mini – serial britanic de 3 episoade, adaptat dupa romanul lui Rumer Godden. La capatul lumii, in Himalaya, o congregatie de maici se instaleaza pe locul unde a fost candva un fost harem, pentru a infiinta aici un dispensar.

Dean, un agent de origine engleza, instalat in regiune de ceva vreme, trebuie sa le ajute sa construiasca o scoala ce va servi drept loc pentru educarea copiilor din zona. Dar, foarte repede, sora Clodagh este ofuscata de modalitatile incorecte in care Dean actioneaza.

O drama in inima Muntilor Himalaya. Romanul lui Rumer Godden a avut deja o adaptare pentru cinema in anul 1947. Aceasta noua versiune televizata realizata de catre Amanda Coe ne prezinta magnifica regiune din Nepal, Mustang.

Dar, Black Narcissus nu este un serial care se multumeste sa ne prezinte misiunea maicilor anglicane dintr-un colt din Himalaya. Aici este mai degraba vorba despre erotism si dorinta.

Cele ale sorei Clodagh pentru Dean, un veteran din primul razboi mondial, care arata deferenta fata de corpurile religioase.

Dar, serialul primeste foarte repede si o nuanta de fantastic. Scena de la inceput are loc in anul 1914 si ne prezinta o tanara de origine indiana care se arunca din cauza disperarii de sus din palatul Mopu, fostul harem care trebuie sa fie transformat acum in scoala si dispensar. Deci intelegem deja ca acest loc este blestemat. Nu e deci de mirare, ca 10 ani mai tarziu este pustiu si gata sa fie ocupat de maici. Dar sufletul turmentat al tinerei o va bantui pe sora Ruth, care devine prada unei entitati care o poate duce la pierzanie.

Este un mini –serial foarte frumos si bine realizat care ne va face cu siguranta sa vrem sa calatorim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *