Antivirusul gratuit – protecția garantată a computerului personal sau a laptopului

In mod normal, un program antivirus costa destul de mult. Iar un computer sau un laptop fara antivirus nu va avea o viata prea lunga, fiind supus la tot felul de aplicatii foarte periculoase care atenteaza la softul, hardul sau la datele personale ale utilizatorilor.

Virusii sunt din ce in ce mai “inteligenti” in ziua de astazi, iar reteaua de Internet este plina de surprize neplacute. De aceea, prezenta unui antivirus este necesara.

Daca utilizatorul nu este dispus sa plateasca o anumita suma de bani pentru antivirus, insa nici nu vrea sa ramana neprotejat din acest punct de vedere, trebuie sa isi gaseasca un antivirus gratuit, cu o protectie de baza foarte eficienta. Care sunt insa recomandarile specialistilor pentru un program antivirus gratuit foarte bun?

Avast – unul din cele mai complete si mai usor de utilizat programe de antivirus, solutia atractiva pentru ca este gratuit si pentru ca protejeaza datele in mod eficient.

El protejeaza computerul de virusi si de programe malware, de rootkit si de spyware, este rapid si performant si are foarte multe facilitati, chiar si la varianta free.

Panda – un antivirus gratuit bazat pe serviciile cloud, in care fisierele sunt trimise catre un server sa fie scanate, o modalitate inedita plina de avantaje si dezavantaje pentru utilizator.

BitDefender – editia free are un motor de scanare foarte apreciat si rapid, functioneaza bine pe orice tip de calclator si interactiunea este minima, insa accesata la nevoie printr-o fereastra.

AVG – varianta gratuita este foarte cunoscuta si apreciata de catre utilizatori si protejeaza de virusi in mod eficient, are o interfata prietenoasa si nu cere performante mari ale computerului.

Nu in ultimul rand, cel mai cunoscut si apreciat dintre antivirusurile cu varianta Free este Eset Nod – foarte usor de descarcat, de utilizat, cu o performanta incredibila.

Chiar si cu un antivirus gratuit instalat, oamenii ar trebui sa se gandeasca de doua ori inainte de a accesa o pagina, de a downloada un fisier sau de a privi imagini cu continut dubios.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *